A Definitive Guide To Hair Thinning in Men - Hero Banner

Λέπτυνση ή τριχόπτωση μαλλιών στους άνδρες: Ένας έγκυρος οδηγός

Η τριχόπτωση αποτελεί σημαντική πηγή ανησυχίας για τους άνδρες, καθώς επηρεάζει το 70% του ανδρικού πληθυσμού. Εδώ, αποκαλύπτουμε πού οφείλονται η λέπτυνση των μαλλιών και η έλλειψη όγκου στους άνδρες.

Η τριχόπτωση στους άνδρες μπορεί να παρουσιαστεί για διάφορους λόγους. Για πολύ καιρό, ήταν συχνά κάτι αναπόφευκτο. Σήμερα όμως, η τριχόπτωση είναι κάτι που μπορεί να επιβραδυνθεί και να αποφευχθεί. Η σειρά Genesis Homme είναι εμπλουτισμένη με συστατικά που ενισχύουν το τριχοθυλάκιο, όπως Κρεατίνη και Ρίζα Τζίντζερ για τόνωση αλλά και Aminexil (μια ισχυρή εναλλακτική επιλογή αντί του Minoxidil) για ενδυνάμωση των ριζών. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: πού οφείλεται η τριχόπτωση των μαλλιών στους άνδρες; Παρακάτω, αποκαλύπτουμε τα αίτια της τριχόπτωσης.

Ποια είναι η διαδικασία της τριχόπτωσης;

Φυσιολογικά, χάνουμε 50-100 τρίχες την ημέρα. Το ξέρουμε ότι σας ακούγεται πολύ, όμως μόνο όταν ο αριθμός αυτός υπερβαίνει τις 100 τρίχες έχουμε να κάνουμε με υπερβολική απώλεια μαλλιών που συνιστά πρόβλημα. Για να κατανοήσουμε την τριχόπτωση, ας ρίξουμε μια ματιά στο επιστημονικό κομμάτι και στον μηχανισμό ανάπτυξης των μαλλιών.

Diagnose of hair fall causes

 

 

 

 

 

Κάθε τρίχα ακολουθεί έναν κύκλο ζωής. Όλα ξεκινούν με τη γέννηση μιας νέας τρίχας, η οποία έπειτα μπαίνει σε στάδιο ανάπτυξης. Αυτή είναι η λεγόμενη «αναγενής φάση», στην οποία βρίσκεται το 85-90% των μαλλιών.

 

 

 

 

Στη συνέχεια, η τρίχα σταματά να αναπτύσσεται, κάτι που είναι γνωστό ως «καταγενής φάση». Ακολουθεί η τελογενής φάση, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το τριχοθυλάκιο συρρικνώνεται και η τρίχα πέφτει. Η τελική αυτή «αδρανής φάση» είναι μια περίοδος «ξεκούρασης» που ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη μιας νέας τρίχας μέσα στο τριχοθυλάκιο.

Kérastase model for Genesis Homme

Τριχόπτωση παρουσιάζεται όταν συρρικνώνονται περισσότερα τριχοθυλάκια και η φάση αδράνειας διαρκεί πιο πολύ από ό,τι συνήθως. Όταν παρατηρείται αραίωση, ιδίως στην κορυφή του κεφαλιού και στη γραμμή των μαλλιών, δεν ευθύνεται μόνο η τριχόπτωση. Στους άνδρες, η αραίωση συνδέεται επίσης με λέπτυνση της τρίχας: με την πάροδο του χρόνου, τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά και χάνουν τον όγκο τους, πράγμα που κάνει το styling πιο δύσκολο προκαλώντας απογοήτευση.

Ποιοι παράγοντες του τρόπου ζωής προκαλούν τριχόπτωση και αραίωση στους άνδρες;

Πέραν της κληρονομικότητας και των ορμονών, υπάρχουν πολλές περιστάσεις στη ζωή των ανδρών που μπορεί να οδηγήσουν σε αραίωση και απώλεια του πολυπόθητου όγκου.
 
Η δουλειά, ή ακόμα και το στρες των εξετάσεων για τους πιο νέους, μπορεί να πυροδοτήσουν τριχόπτωση. Το ίδιο ισχύει και για την κούραση από τα πολλά ξενύχτια αν είστε νέοι μπαμπάδες ή αν απλώς σας αρέσει να βγαίνετε μέχρι πρωίας. Και όλοι ξέρουμε ότι το στρες και η κούραση έχουν αντίκτυπο και στη διατροφή μας, αφού καταφεύγουμε στο πρόχειρο φαγητό ως μια εύκολη λύση. Ή υιοθετούμε κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, το οποίο είναι ένας ακόμα παράγοντας που συμβάλλει στην ανεπιθύμητη τριχόπτωση.
 
Επιπλέον, ρόλο παίζουν και εξωτερικοί παράγοντες όπως σκληρές χημικές ουσίες στα σαμπουάν ή οι ρύποι από τη ζωή στην πόλη. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορεί να συμβάλουν στην τριχόπτωση, είτε αυτή εκδηλώνεται ως υποχώρηση στη γραμμή των μαλλιών είτε ως αραίωση στην κορυφή του κεφαλιού.

Πώς να αποφύγετε και να καμουφλάρετε την τριχόπτωση και την αραίωση

Η ανδρική μας σειρά για την ανάπτυξη των μαλλιών – η σειρά Genesis Homme – προσφέρει διπλή δράση: τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα να κάνουν αμέσως τα μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια και πιο πυκνά, ενώ ταυτόχρονα δρουν σε βάθος χρόνου εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Στην Kérastase, δεν εστιάσαμε μόνο σε ισχυρά συστατικά που αυξάνουν την πυκνότητα των μαλλιών σε 6 εβδομάδες· επειδή για βέλτιστα αποτελέσματα τα προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται με συνέπεια, εστιάσαμε επίσης στη δημιουργία συνθέσεων που πραγματικά θα θέλετε να χρησιμοποιείτε καθημερινά. Ανακαλύψτε εδώ τη σειρά Genesis Homme.

Cire D'Epaisseur Texturisante

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ