Σωστή χρήση των ελαίων μαλλιών Εικόνα

Συμβουλές για τη σωστή χρήση των ελαίων μαλλιών

Πολλές φορές, η αποτελεσματικότητα ενός ελαίου μαλλιών εξαρτάται από την εφαρμογή του. Η τεχνική, η δοσολογία και ο χρόνος εφαρμογής μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στην αποτυχία και στα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Διαβάστε τις συμβουλές των ειδικών μας που εγγυώνται τέλειο αποτέλεσμα, κάθε φορά.

Ε1: Πόσο έλαιο πρέπει να χρησιμοποιώ;

 

Πρόκειται για μια αρκετά συχνή ερώτηση, και την απάντηση την ξέρουν μόνο τα μαλλιά σας! Η ποσότητα ελαίου που χρειάζεται κυμαίνεται από 1 μέχρι 5 δόσεις της αντλίας, ανάλογα με το μήκος, την υφή, την πυκνότητα και την κατάσταση των μαλλιών. Το μυστικό είναι να εφαρμόζετε μία δόση κάθε φορά και να απλώνετε το έλαιο ομοιόμορφα. 

Πηγαίνετέ το σταδιακά. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας μία μόνο δόση της αντλίας. Έπειτα, προσθέστε ακόμα μία δόση κάθε φορά, έως ότου πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα ξέρετε ότι το παρακάνατε,αν τα μαλλιά σας αρχίσουν να φαίνονται λαδωμένα και βαριά. Μετά από μερικές χρήσεις, θα ξέρετε τον μαγικό σας αριθμό για μαλλιά με έντονη λάμψη και υπέροχο άρωμα.

Σωστή χρήση των ελαίων μαλλιών Εικόνα 6

Ε2: Είναι καλύτερο να χρησιμοποιώ το έλαιο σε βρεγμένα ή σε στεγνά μαλλιά;

 

Εξαρτάται από το τι αποτέλεσμα θέλετε. Η εφαρμογή του ελαίου σε βρεγμένα μαλλιά συνεπάγεται λιγότερη λάμψη, αλλά προσφέρει άλλα οφέλη όπως πιο εύκολο ξεμπέρδεμα και θερμοπροστασία πριν από το πιστολάκι. Σε στεγνά μαλλιά, προσφέρει πιο έντονη λάμψη και καλύτερο έλεγχο του φριζαρίσματος, καθώς επίσης προστασία από την ακτινοβολία UV και τη ρύπανση. Για βέλτιστα, συνδυαστικά αποτελέσματα, εφαρμόστε 1-2 δόσεις σε βρεγμένα μαλλιά και, στη συνέχεια, απλώστε ομοιόμορφα ακόμα 1-2 δόσεις σε στεγνά μαλλιά.

Σωστή χρήση των ελαίων μαλλιών Εικόνα 1

Ε3: Ποια εργαλεία styling λειτουργούν καλύτερα με έλαιο μαλλιών;

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ

Τα έλαια μαλλιών αναδεικνύουν στο έπακρο τα αποτελέσματα των εργαλείων styling που χρησιμοποιούν θερμότητα, όπως το πιστολάκι, το σίδερο για μπούκλες και το σίδερο ισιώματος. Όταν εφαρμόζεται σαν primer, το έλαιο προσφέρει θερμοπροστασία μέχρι και τους 230οC, κρατώντας τα μαλλιά υγιή και προστατευμένα. Όταν εφαρμόζεται για φινίρισμα μετά το styling, το έλαιο καταπολεμά το φριζάρισμα, δίνει σχήμα, προσφέρει λάμψη και χαρίζει στα μαλλιά υπέροχο άρωμα.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕ ΙΟΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κάθε φορά που κάνετε styling με θερμότητα, φροντίστε να χρησιμοποιείτε εργαλεία με ιοντική τεχνολογία. Τα εργαλεία αυτά εξουδετερώνουν και διαχέουν τα ιόντα σε ευρύτερη επιφάνεια, διευκολύνοντας την εξάτμιση. Το αποτέλεσμα είναι πιο γρήγορο styling και, άρα, λιγότερη καταπόνηση των μαλλιών. Και το μπόνους: η ιοντική τεχνολογία θα δώσει έξτρα λάμψη στα μαλλιά σας.

ΧΕΡΙΑ

Τα χέρια σας είναι το ιδανικό εργαλείο styling σε ό,τι αφορά τα έλαια μαλλιών. Βάλτε λίγη ποσότητα του αγαπημένου σας ελαίου στις παλάμες σας και τρίψτε το ανάμεσα στα χέρια σας. Έπειτα, περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας, σαν να τα χτενίζετε, για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη εφαρμογή

Ε4: Μπορώ να χρησιμοποιήσω έλαιο, αν αφήνω τα μαλλιά μου να στεγνώσουν φυσικά;

 

Βεβαίως. Εφαρμόστε έλαιο όσο τα μαλλιά σας είναι ακόμα βρεγμένα· αυτό θα τους προσφέρει θρέψη, έλεγχο του φριζαρίσματος και προστασία από τη ρύπανση αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, την πιο λαμπερή εκδοχή τους. Αφού τα μαλλιά σας στεγνώσουν, μπορείτε να βάλετε λίγο ακόμα έλαιο στην παλάμη σας, να το τρίψετε ανάμεσα στα χέρια σας, και να το απλώσετε στα μήκη και στις άκρες. Με αυτό το τελευταίο βήμα, θα προσφέρετε στα μαλλιά σας έντονη λάμψη, έξτρα προστασία, και άρωμα μακράς διάρκειας.

Σωστή χρήση των ελαίων μαλλιών Εικόνα 7

Ε5: Ποιο είναι το μυστικό για λάμψη μακράς διάρκειας κατά τη χρήση ενός ελαίου;

 

Για λάμψη μακράς διάρκειας, το κλειδί είναι, πρωτίστως, η επιλογή ενός ελαίου υψηλής αποτελεσματικότητας. Η νέα σύνθεση του Elixir Ultime παρέχει 48 ώρες λάμψης –ό,τι ακριβώς θέλετε! Ανακαλύψτε πώς υπολογίζουμε τη λάμψη. Ανάμεσα στα λουσίματα, εφαρμόστε ξανά λίγο έλαιο στα μήκη και στις άκρες (τρίψτε το πρώτα ανάμεσα στα χέρια σας), για να αναζωογονήσετε τη λάμψη των μαλλιών σας μέχρι το επόμενο λούσιμο.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΛΑΙΟ ΜΑΛΛΙΩΝ