Η επιστήμη των λαμπερών μαλλιών

Μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για τα λαμπερά μαλλιά και τους διαφορετικούς τύπους λάμψης. Ανακαλύψτε στην Kérastase χρήσιμα tips για τα μαλλιά σας.

Μερικές φορές, η επίτευξη και η διατήρηση της λάμψης στα μαλλιά μοιάζει με χαμένη μάχη. Η θερμότητα των εργαλείων styling, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και άλλοι παράγοντες καταπόνησης μπορεί εύκολα να κάνουν τα μαλλιά θαμπά και άτονα, πράγμα που συχνά απογοητεύει τις γυναίκες που προτιμούν το λαμπερό look.

Όμως, πίσω από τη λάμψη κρύβεται η επιστήμη –κι αυτός είναι ένας κώδικας που καταφέραμε να σπάσουμε. Να μερικές από τις γνώσεις που αξιοποιήσαμε για να δημιουργήσουμε ένα εμβληματικό προϊόν, ικανό να δώσει στη λάμψη ασύγκριτη ένταση.

Δύο Τύποι Λάμψης

Δεν είναι κάθε λάμψη ίδια. Όταν το φως πέφτει στα μαλλιά, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα δύο τύπους ανάκλασης: κατοπτρική ή διάχυτη. Η κατοπτρική ανάκλαση είναι συμμετρική και δημιουργεί φωτεινή λάμψη, σαν καθρέφτισμα. Η διάχυτη ανάκλαση διασκορπίζει το φως, εξασθενίζοντας την έντασή του. Το σε τι βαθμό βλέπουμε κάθε τύπο ανάκλασης εξαρτάται από την κατάσταση της τρίχας. Οι ανομοιόμορφες επιφάνειες δημιουργούν περισσότερη διάχυτη ανάκλαση, γι’ αυτό και τα ταλαιπωρημένα μαλλιά φαίνονται πολλές φορές θαμπά.

 

Η Χρυσή Αναλογία

Οι ιδανικές συνθήκες λάμψης εξασφαλίζουν την υψηλή αναλογία κατοπτρικής προς διάχυτη ανάκλαση· και το Elixir Ultime είναι σχεδιασμένο να ευνοεί την υψηλή αυτή αναλογία προσφέροντας στην τρίχα άμεση θρέψη και λείανση.

Science of Shine Image 1

Οι Εχθροί της Λάμψης

Ρύποι

Οι ρύποι, που εναποτίθενται στα μαλλιά με τη μορφή σκόνης ή υπολειμμάτων προϊόντων, εμποδίζουν την ικανότητα της τρίχας να αντανακλά το φως, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και ματ.

Σμήγμα

Όταν τα μαλλιά δεν καθαρίζονται, τα φυσικά έλαια του τριχωτού απλώνονται στα μήκη τους, θολώνοντας την επιφάνεια της τρίχας και περιορίζοντας την ικανότητά της για έντονη λάμψη.

Οι Φίλοι της Λάμψης

Έλαιο Marula


Το πολύτιμο αυτό έλαιο, που εξάγεται από τους σπόρους του σκληρού πυρήνα των καρπών του δέντρου Marula, έχει εκπληκτικές ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες. Απαλύνει και λειαίνει την τρίχα εξασφαλίζοντας την υψηλή ανάκλαση του φωτός, κάτι που τα μάτια εκλαμβάνουν ως έντονη λάμψη.

Έλαιο Καμέλιας

 

Το πολύτιμο έλαιο Καμέλιας εκχυλίζεται απευθείας από τους σπόρους του φυτού Camellia Oleifera και είναι γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες. Τα θρεπτικά του συστατικά, στα οποία περιλαμβάνονται το ελαϊκό οξύ, το λινελαϊκό οξύ και η βιταμίνη Ε, καταπραΰνουν και λειαίνουν κάθε τύπο μαλλιών, δημιουργώντας έτσι τις ιδανικές συνθήκες για έντονη λάμψη.