Τα μυστικά για μακριά μαλλιά ενός κορυφαίου κομμωτή

Θέσαμε στον κομμωτή James Galvin, με έδρα το Λονδίνο, τα πιο σημαντικά ερωτήματά σας για το πώς να μακρύνετε τα μαλλιά σας.

Ε: Γιατί είναι πιο δύσκολο να κρατήσω τα μαλλιά μου υγιή, όσο πιο πολύ μακραίνουν;

Α: Αν δεν προσφέρετε στα μαλλιά σας την κατάλληλη φροντίδα καθώς μακραίνουν, οι άκρες γίνονται αδύναμες και λεπτές παρουσιάζοντας ψαλίδα και σπάσιμο. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι, κάποια στιγμή, θα χρειαστούν κούρεμα για να επανέλθουν σε καλή κατάσταση. Η λύση είναι να κρατάτε τα μαλλιά σας δυνατά και ενυδατωμένα μέσω ενός προηγμένου προγράμματος περιποίησης τόσο στο κομμωτήριο όσο και στο σπίτι, το οποίο θα περιορίσει την ανάγκη για έντονο τριμάρισμα. Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, αν δεν είναι υγιή και οι άκρες τους δυνατές. Οι υγιείς άκρες με το σωστό πάχος δίνουν φυσική κίνηση στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο πλούσια και, συχνά, πιο λαμπερά.

Τα μυστικά για μακριά μαλλιά ενός κορυφαίου κομμωτή Εικόνα 1
Τα μυστικά για μακριά μαλλιά ενός κορυφαίου κομμωτή Εικόνα 2

Ε: Πόσο συχνά πρέπει να κόβω τα μαλλιά μου, αν θέλω να τα μακρύνω;

Α: Συνιστώ το τακτικό κούρεμα κάθε δύο μήνες. Σαν γενικό κανόνα, προτείνω να μακραίνετε τα μαλλιά σας για δύο μήνες, και έπειτα να τα κόβετε κατά το ισοδύναμο με έναν μήνα ανάπτυξης. Είναι προτιμότερο να φτάσετε στον στόχο σας αργά αλλά με υγιή μαλλιά, παρά να φτάσετε γρήγορα και τα μαλλιά να είναι σε κακή κατάσταση.

Ε: Τα μακριά μαλλιά χρειάζονται ειδική φροντίδα;

Α: Ναι, οπωσδήποτε. Τα μακριά μαλλιά χρειάζονται πολλή φροντίδα για να παραμείνουν υγιή και δυνατά. Σε αυτήν περιλαμβάνεται τόσο το να μην τα καταπονείτε πολύ με βαφές, όσο και το να τα προστατεύετε από τη θερμότητα. Είναι σημαντικό να κάνετε τακτικές θεραπείες, καθώς και να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό για τα μακριά σας μαλλιά. Θα σας συμβούλευα επίσης να χρησιμοποιείτε ένα λάδι για την ενυδάτωση των ακρών, διότι συνήθως αυτές είναι το πιο αφυδατωμένο τμήμα των μαλλιών.

Ε: Υπάρχει κάποια ηλικία στην οποία τα μακριά μαλλιά θεωρούνται ακατάλληλα;

Α: Σαφώς όχι. Έχω περάσει ώρες μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια λέγοντας στις γυναίκες να μην κόβουν τα μαλλιά τους απλώς και μόνο επειδή φτάνουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Εφόσον τα μαλλιά τους είναι σε καλή κατάσταση και το χρώμα τους παραμένει ζωντανό, δεν υπάρχει λόγος να τα κόψουν. Κάποτε υπήρχε αυτή η αντίληψη, ότι, μετά από κάποια ηλικία, όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν το ίδιο κοντό κούρεμα. Όμως πλέον δεν ισχύει η άποψη "ένα μήκος για όλες".

Είναι γεγονός ότι τα μαλλιά μπορεί να αρχίσουν να λεπταίνουν μετά από κάποια ηλικία. Αλλά και πάλι, όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή φροντίδα και με το να επιλέξετε ένα κούρεμα που να αναδεικνύει τα μαλλιά σας στο έπακρο.

JAMES GALVIN

Τα μυστικά για μακριά μαλλιά ενός κορυφαίου κομμωτή Εικόνα 3

Ε: Πρέπει να έχω συγκεκριμένο τύπο μαλλιών, για να μπορέσω να τα μακρύνω;

Α: Κάθε γυναίκα μπορεί να έχει μακριά μαλλιά, εφόσον αυτά είναι σε καλή κατάσταση. Κάποιοι τύποι μαλλιών μπορεί να χρειάζονται μια θεραπεία λείανσης, ώστε τα μαλλιά να γίνουν πιο πειθαρχημένα και πιο εύκολα διαχειρίσιμα σε καθημερινή βάση, ενώ τα πιο χονδρά και ατίθασα μαλλιά ενδέχεται να χρειάζονται συντήρηση και θρέψη.

Ε: Ποιο είναι το σημείο εκείνο στο οποίο θα καταλάβω ότι τα μαλλιά μου έχουν μακρύνει υπερβολικά;

Α: Μόλις τα μαλλιά σας αρχίσουν να φαίνονται λεπτά ή ταλαιπωρημένα στις άκρες, τότε θα ξέρετε ότι έχουν μακρύνει υπερβολικά. Τα μαλλιά γίνονται εκ φύσεως πιο λεπτά, καθώς μακραίνουν. Σε συνδυασμό με τις βλάβες και την καταπόνηση που υφίστανται καθημερινά, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να αποκτήσουν μη υγιή και καθόλου κολακευτική όψη. Αν παρατηρήσετε λέπτυνση ή φθορά στις άκρες, φροντίστε να τις τριμάρετε λίγο. Με αυτόν τον τρόπο, θα κρατήσετε τα μαλλιά σας υγιή καθώς μακραίνουν, χωρίς να χρειαστεί να τα κόψετε πολύ.

Τα μυστικά για μακριά μαλλιά ενός κορυφαίου κομμωτή Εικόνα 4
Τα μυστικά για μακριά μαλλιά ενός κορυφαίου κομμωτή Εικόνα 5

Ε: Πόσο γρήγορα θα μακρύνουν τα μαλλιά μου;

Α: Τα μαλλιά κάποιων ανθρώπων μακραίνουν πιο γρήγορα από ό,τι άλλων. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον τρόπο ζωής, στη διατροφή, στα γονίδια, εξαρτάται. Ωστόσο, τα μαλλιά του μέσου ανθρώπου μακραίνουν περίπου 2,5 εκατοστά τον μήνα.

Κάθε γυναίκα μπορεί να έχει μακριά μαλλιά (εφόσον αυτά είναι σε καλή κατάσταση).

JAMES GALVIN

Ε: Πώς θα βρω ποιο είναι το ιδανικό μήκος για εμένα;

Α: Κάθε γυναίκα μπορεί να έχει μακριά μαλλιά (εφόσον αυτά είναι σε καλή κατάσταση). Όμως είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα κούρεμα που θα σας κολακεύει, κι αυτό εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου σας. Για παράδειγμα, αν το πρόσωπό σας είναι οβάλ ή μακρύ, αποφύγετε να έχετε τα μαλλιά σας μακριά μπροστά. Κόψτε τα φυλλαριστά γύρω από το πρόσωπο, για ένα πιο κολακευτικό look.

Ε: Τα μακριά μαλλιά είναι πιθανότερο να εμφανίσουν ψαλίδα; Πώς θα την αποφύγω;

Α: Ναι, είναι πιο πιθανό, καθώς τα μαλλιά είναι εκ φύσεως πιο ξηρά και αφυδατωμένα στις άκρες και, ως εκ τούτου, πιο επιρρεπή στην ψαλίδα και το σπάσιμο. Οι άκρες των μαλλιών είναι, προφανώς, "γηραιότερες", άρα εκ των πραγμάτων πιο ξηρές και ταλαιπωρημένες. Μια λύση είναι να χρησιμοποιείτε ένα λάδι ή μια θεραπεία κατά της ψαλίδας για έξτρα ενυδάτωση, καθώς και να περιποιείστε τακτικά τα μαλλιά σας για να τους προσφέρετε τη θρέψη που χρειάζονται. Επίσης, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε πάντοτε κάποιο προστατευτικό προϊόν πριν από το στέγνωμα με το πιστολάκι ή τη χρήση εργαλείων που χρησιμοποιούν θερμότητα.

Τα μυστικά για μακριά μαλλιά ενός κορυφαίου κομμωτή Εικόνα 7

Τα μακριά μαλλιά είναι πιθανότερο να εμφανίσουν ψαλίδα; Πώς θα την αποφύγω;

Ναι, είναι πιο πιθανό, καθώς τα μαλλιά είναι εκ φύσεως πιο ξηρά και αφυδατωμένα στις άκρες και, ως εκ τούτου, πιο επιρρεπή στην ψαλίδα και το σπάσιμο. Οι άκρες των μαλλιών είναι, προφανώς, "γηραιότερες", άρα εκ των πραγμάτων πιο ξηρές και ταλαιπωρημένες. Μια λύση είναι να χρησιμοποιείτε ένα λάδι ή μια θεραπεία κατά της ψαλίδας για έξτρα ενυδάτωση, καθώς και να περιποιείστε τακτικά τα μαλλιά σας για να τους προσφέρετε τη θρέψη που χρειάζονται. Επίσης, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε πάντοτε κάποιο προστατευτικό προϊόν πριν από το στέγνωμα με το πιστολάκι ή τη χρήση εργαλείων που χρησιμοποιούν θερμότητα.

Υπηρεσίες

Η προσωπική σας περιποίηση

Fusio Dose: Η εξατομικευμένη τελετουργία περιποίησης μαλλιών

Το Fusio-Dose της Kérastase είναι μια τελετουργία περιποίησης στο κομμωτήριο. Να γιατί αξίζει να δοκιμάσετε το Fusio-Dose.

Εικόνα 2 για το Kerastase two zones block

Τα κατάλληλα προϊόντα για σας

Κάντε το κουίζ για να βρείτε τον καλύτερο συνδυασμό προϊόντων, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας.