Η Ανατομία των Μακριών Μαλλιών Εικόνα 3
ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Η Ανατομία των Μακριών Μαλλιών

Πέφτοντας ανάλαφρα στους ώμους μιας πανέμορφης γυναίκας, στο μήκος που την αρέσει, τα μαλλιά της μοιάζουν με προέκταση του ίδιου της του εαυτού, συμπληρώνουν την ύπαρξή της. Όσο πιο μακριά είναι, όσο περισσότερο καιρό την έχουν συντροφεύσει, τόσο περισσότερα μυστικά κουβαλούν, ανεμίζοντας στον αέρα και εκπέμποντας σοφία.

Η τρίχα φύεται στο ζωντανό τριχωτό και κρέμεται από εκεί, μέχρι να κοπεί, να σπάσει ή να πέσει φυσικά. Μολονότι είναι νεκρή, οι ομορφότεροι... εκπρόσωποί της μοιάζουν πέρα ως πέρα ζωντανοί, κάτι που επιτυγχάνεται μόνο με τη σωστή, συνεχή φροντίδα σε βάθος χρόνου.

Αν το δούμε βαθύτερα όμως, τα μαλλιά είναι οργανική ύλη. Εκτός από το να γοητεύουν τους περαστικούς, επιτελούν πρακτικές λειτουργίες, όπως είναι η μόνωση και η προστασία.

Τα μακριά μαλλιά έχουν κάτι το μεγαλοπρεπές. Ίσως ακόμα και μυθικό.

Παρακάτω, αναλύουμε τα διάφορα τμήματα της τρίχας και επισημαίνουμε τη φροντίδα που είναι απαραίτητη σε κάθε στάδιο, μέχρι τα μαλλιά να φτάσουν στο επιθυμητό μήκος.

 

 

The Anatomy of Long Hair Article 1 Kérastase

01-Τριχωτό

Εδώ ξεκινούν όλα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρίχες που δεν μπορείτε να δείτε, ζωντανές ακόμα, καθώς ήδη αναπτύσσονται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Όντας ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της τρίχας, το τριχωτό πρέπει να παραμένει υγιές προκειμένου να επιτρέψει στα μαλλιά να είναι δυνατά και μακριά. Το τακτικό μασάζ με το Serum Extentioniste θα ενεργοποιήσει το τριχωτό και θα προστατεύσει την υγεία των μαλλιών.

The Anatomy of Long Hair Article 2 Kérastase

02-Ρίζες

Πιο κοντά στο τριχωτό, οι ρίζες είναι το "πιο καινούριο" τμήμα της τρίχας. Όντας συνήθως αρκετά υγιείς εκ φύσεως, μπορεί να παρουσιάσουν λιπαρότητα ή πρόωρη ξηρότητα χωρίς τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων. Το λούσιμο με το Bain Extentioniste, καθώς και η τακτική εφαρμογή των Fondants και Masques, θα συμβάλουν στην εξισορρόπηση αυτής της περιοχής των μαλλιών.

The Anatomy of Long Hair Article 3 Kérastase

03-Μήκη

Μέχρι να φτάσει λίγα εκατοστά πιο πέρα από τη ρίζα, η τρίχα μετρά ήδη αρκετούς μήνες ζωής. Η έκθεση στα στοιχεία της φύσης, στους περιβαλλοντικούς ρύπους και στα προϊόντα styling μπορεί να αρχίσει να έχει εμφανείς επιπτώσεις. Στο σημείο αυτό, η σωστή, καθημερινή φροντίδα είναι πολύ σημαντική, καθώς θα βοηθήσει τα μαλλιά να μακρύνουν παραμένοντας υγιή. Για έξτρα δύναμη, εφαρμόστε στην περιοχή αυτή το Fondant Extensioniste ή τη Masque Extentioniste.

The Anatomy of Long Hair Article 4 Kérastase

04-Άκρες

Μια συχνά προβληματική περιοχή, οι άκρες είναι το τμήμα εκείνο των μαλλιών που έχει περάσει τον περισσότερο χρόνο μαζί σας. Είναι επιρρεπείς στο σπάσιμο και την ψαλίδα, ενώ ενδέχεται να παρουσιάσουν ξηρότητα και ευαισθητοποίηση. Η σωστή φροντίδα και το συντηρητικό τριμάρισμα θα κρατήσουν δυνατές τις άκρες ακόμα και των πιο μακριών μαλλιών. Στα απολύτως υγιή μαλλιά, οι άκρες έχουν το ίδιο πάχος και την ίδια λάμψη με τις ρίζες. Για να επιτευχθεί αυτό, επισκεφθείτε τακτικά τον κομμωτή σας για ένα τριμάρισμα και για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Extensioniste που θα ενισχύσει την ανάπτυξη της τρίχας και θα κρατήσει τα μαλλιά σας υγιή από τη ρίζα ως τις άκρες.

Υπηρεσίες

Η προσωπική σας περιποίηση

Fusio Dose: Η εξατομικευμένη τελετουργία περιποίησης μαλλιών

Το Fusio-Dose της Kérastase είναι μια τελετουργία περιποίησης στο κομμωτήριο. Να γιατί αξίζει να δοκιμάσετε το Fusio-Dose.

Εικόνα 2 για το Kerastase two zones block

Τα κατάλληλα προϊόντα για σας

Κάντε το κουίζ για να βρείτε τον καλύτερο συνδυασμό προϊόντων, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας.