Blond Absolu Getting ready to go blonde Hero Banner Article Kérastase
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Το τέλειο ξανθό: Η κατάλληλη προετοιμασία πριν τη βαφή

Είναι η πρώτη σας φορά, και είστε γεμάτη ενθουσιασμό και ανυπομονησία. Κάνατε φύλλο και φτερό το Instagram για να εντοπίσετε τον τέλειο κομμωτή, και τώρα νοιώθετε συναισθηματικά έτοιμη να κάνετε το μεγάλο βήμα. Να πώς μπορείτε να προετοιμάσετε σωστά τα μαλλιά σας για το ραντεβού τους με το πιο εντυπωσιακό ξανθό!

ΠΡΙΝ
/ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΝΘΟ /

Blond Absolu Getting ready to go blonde Article Kérastase

Εσείς είστε έτοιμη. Τα μαλλιά σας όμως;

Ρίξτε μια αμερόληπτη ματιά στην τωρινή κατάσταση των μαλλιών σας. Το ξάνοιγμα απογυμνώνει τα μαλλιά, αφήνοντάς τα απροστάτευτα. Ο κομμωτής σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε αν τα μαλλιά σας έχουν καταπονηθεί και είναι επιρρεπή στο σπάσιμο. Προτού λοιπόν τα ξανοίξετε, ίσως πρέπει να φρεσκάρετε το κούρεμά τους για να τα δυναμώσετε και να τα κάνετε πιο υγιή.

Blond Absolu Getting ready to go blonde 2 Article Kérastase
Blond Absolu Getting ready to go blonde 3 Article Kérastase

Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση.

Δεν είναι κάθε ξανθό ίδιο. Το χρώμα της διάσημης εκείνης ξανθιάς σεξοβόμβας μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Το χρώμα είναι πολύ προσωπική υπόθεση –πρέπει λοιπόν να συμβουλευθείτε τον κομμωτή σας, για να επιλέξετε την ιδανική απόχρωση. Σε γενικές γραμμές, οι ψυχρές αποχρώσεις ταιριάζουν σε πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, και οι θερμές σε πιο σκούρες επιδερμίδες. Παρ’ όλα αυτά, αφήστε έναν επαγγελματία να σας καθοδηγήσει προκειμένου να βρείτε το ξανθό που θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την επιδερμίδα και τα μάτια σας.

Εμπιστευθείτε τον κομμωτή σας.

Μην ξεχνάτε ότι όλο αυτό είναι, ουσιαστικά, μια σχέση. Το ξανθό είναι μεγάλο βήμα, και χρειάζεστε έναν συνεργάτη που να τον εμπιστεύεστε. Εξερευνήστε το Instagram για ιδέες πάνω στο ξάνοιγμα, το balayage, τις ανταύγειες και τα babylights, και επιλέξτε έναν κομμωτή που να σας εμπνέει η δουλειά του. Έπειτα, κλείστε ένα διερευνητικό ραντεβού, για να συζητήσετε μαζί το πλάνο δράσης που θα ακολουθήσετε. Μην προχωρήσετε στο ξάνοιγμα, μέχρι να βρείτε το ένα, τέλειο εκείνο ξανθό.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
/ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ /

Προχωρήστε με αργά βήματα...

Το ξανθό των ονείρων σας μπορεί να πάρει λίγο χρόνο παραπάνω. Μην εκπλαγείτε αν χρειαστείτε πάνω από ένα ραντεβού για να πετύχετε το look που θέλετε. Το ξανθό είναι ένα χρώμα που απαιτεί πολλή συντήρηση, γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένη να περάσετε αρκετό ποιοτικό χρόνο με τον κομμωτή σας.

...ειδικά αν είστε καστανή.

Κάθε κομμωτής ξέρει ότι το να κάνει έντονο ξάνοιγμα σε πολύ σκούρα μαλλιά είναι μια λεπτή διαδικασία που μπορεί να χρειαστεί αρκετές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Με το να βιαστεί μπορεί να καταπονήσει πολύ τα μαλλιά σας. Αφήστε τον κομμωτή σας να καθορίσει τον σωστό ρυθμό που θα προφυλάξει την υγεία των μαλλιών σας και, τελικά, θα σας εξασφαλίσει το αποτέλεσμα που θέλετε. Αν δεν είστε διατεθειμένη να περάσετε πολύ χρόνο σε μια καρέκλα, ρωτήστε τον για το balayage –μια τεχνική που κρατά τη ρίζα στο φυσικό της χρώμα. Αυτό το look είναι πιο casual, άρα απαιτεί και μικρότερη δέσμευση εκ μέρους σας.

Ο κομμωτής σας σάς θέλει άλουστη.

Μην λούσετε τα μαλλιά σας για τρεις μέρες πριν από το ραντεβού σας. Αυτό θα επιτρέψει στα φυσικά έλαια των μαλλιών να επικαλύψουν την τρίχα δημιουργώντας μια ασπίδα ενάντια στις σκληρές βαφές. Μπορείτε, μάλιστα, να εφαρμόστε ένα έλαιο όπως το jojoba ή το argan, να πιάσετε τα μαλλιά σας πλεξούδα ή κότσο, και να πάτε γυμναστήριο αφήνοντας τα έλαια να κάνουν τη δουλειά τους!

ΜΕΤΑ
/ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ /

Blond Absolu Getting ready to go blonde Photo Album 7 Article Kérastase
Blond Absolu Getting ready to go blonde 8 Article Kérastase

Μετά το ξάνοιγμα, θα νοιώθετε διαφορετική—το ίδιο και τα μαλλιά σας.

Το ντεκαπάζ απογυμνώνει και ευαισθητοποιεί την τρίχα. Κατά συνέπεια, αυτό σκληραίνει το περιτρίχιο με αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα να αλλάξει η υφή των μαλλιών σας σε βάθος χρόνου. Τα σγουρά μαλλιά μπορεί να γίνουν πιο ίσια στις άκρες λόγω της ξηρότητας, ενώ τα ίσια μαλλιά αποκτούν περισσότερο όγκο λόγω της σκλήρυνσης του περιτριχίου. Η ενυδατική περιποίηση είναι απολύτως απαραίτητη για την ελαχιστοποίηση της ξηρότητα και της θαμπάδας.

Η περιποίηση είναι απαραίτητη μετά το ξάνοιγμα.

Μετά το ξάνοιγμα με ντεκαπάζ, η σωστή περιποίηση των μαλλιών είναι ζωτικής σημασίας. Για να είστε σίγουρη ότι το χρώμα σας δεν θα χάσει τη λάμψη του, σας συνιστούμε να επενδύσετε λίγο έξτρα χρόνο στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών σας. Ο κομμωτής σας θα σας βοηθήσει να βρείτε το πλέον κατάλληλο πρόγραμμα φροντίδας, όμως, σε γενικές γραμμές, το κλειδί είναι η ενυδάτωση και η χρωματική διόρθωση. Περιποιηθείτε τα καινούρια σας μαλλιά με θρεπτικά προϊόντα εξουδετέρωσης που θα τα βοηθήσουν να παραμείνουν υγιή, με φωτεινό χρώμα χωρίς ανεπιθύμητους θερμούς τόνους.

1
Λούσιμο
Details and Routine
Bain Lumière Blond Absolu 250 ml 01 Kérastase

Bain Lumiere

Ενυδατικό σαμπουάν για φωτεινό χρώμα για βαμμένα ξανθά μαλλιά. Λειαίνει την τρίχα, για ανάλαφρη αίσθηση στα μαλλιά. Χάρη στο υαλουρονικό οξύ, βελτιώνει & φωτίζει τη φυσική λάμψη των μαλλιών. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ενυδατικούς παράγοντες ενυδατώνει την τρίχα σε βάθος & για μακρά διάρκεια. Εμπλουτισμένο με έναν συνδυασμό Υαλουρονικού οξέος και άνθους Εντελβάις, προστατεύει από τις ίνες της τρίχας. Το Υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει σε βάθος τα ξανθά μαλλιά, χαρίζοντας ένα ομοιόμορφο άγγιγμα από τη ρίζα ως την άκρη.

2
Διαμόρφωση
Details and Routine
Bain Lumière Blond Absolu 250 ml 01 Kérastase

Bain Lumiere

Ενυδατικό σαμπουάν για φωτεινό χρώμα για βαμμένα ξανθά μαλλιά. Λειαίνει την τρίχα, για ανάλαφρη αίσθηση στα μαλλιά. Χάρη στο υαλουρονικό οξύ, βελτιώνει & φωτίζει τη φυσική λάμψη των μαλλιών. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ενυδατικούς παράγοντες ενυδατώνει την τρίχα σε βάθος & για μακρά διάρκεια. Εμπλουτισμένο με έναν συνδυασμό Υαλουρονικού οξέος και άνθους Εντελβάις, προστατεύει από τις ίνες της τρίχας. Το Υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει σε βάθος τα ξανθά μαλλιά, χαρίζοντας ένα ομοιόμορφο άγγιγμα από τη ρίζα ως την άκρη.

3
Περιποίηση
Details and Routine
Cicaplasme Blond Absolu 250 ml Kérastase

Cicaplasme

Επανορθωτικός Θερμοπροστατευτικός Ορός για βαμμένα ξανθά μαλλιά. Ένα προϊόν που δεν ξεβγάζεται, για ολοκληρωμένη & εντατική επανόρθωση, για πιο υγιή & δυνατά μαλλιά. Χάρη στο Υαλουρονικό οξύ και το άνθος Εντελβάις, επανορθώνει αμέσως την τρίχα, χαρίζει ομοιομορφία στις ταλαιπωρημένες περιοχές για λιγότερο σπάσιμο. Προσφέρει θερμοπροστασία έως 230οC. Προστατεύει ενάντια στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες & τις καταπονήσεις. Θωρακίζει τις άκρες των μαλλιών και προσφέρει ανάλαφρο φινίρισμα.