Εικόνα για κύριο τίτλο επικεφαλίδας Kerastase
Reflection

Συχνές ερωτήσεις για τη σειρά Reflection

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Τι είναι το Touche Chromatique;

Το Touche Chromatique είναι το 1ο προϊόν χρωματικής διόρθωσης της Kérastase για βαμμένα μαλλιά. Σε συνδυασμό με τη Masque Chromatique, προσφέρει απόλυτη περιποίηση και εξαιρετικό χρωματικό αποτέλεσμα αναδεικνύοντας ή/και εξουδετερώνοντας τις ανεπιθύμητες αποχρώσεις ανάμεσα στις βαφές.

Τι είναι η διόρθωση χρώματος;

Αγαπημένα των blogger και των χρηστών του Instagram, τα προϊόντα διόρθωσης χρώματος βασίζονται στη συμπληρωματικότητα των χρωμάτων. Όταν κοιτάζουμε τον χρωματικό κύκλο, τα χρώματα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι μεταξύ τους αλληλοεξουδετερώνονται. Αυτά τα χρώματα ονομάζονται συμπληρωματικά και το καθένα χρησιμοποιείται για να αντισταθμίσει και να εξουδετερώσει το άλλο. Για παράδειγμα, το κόκκινο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πράσινο στον χρωματικό κύκλο, γι' αυτό οι πράσινες συνθέσεις καλύπτουν καλύτερα την ερυθρότητα της επιδερμίδας.

Για πρώτη φορά, η Kérastase αξιοποιεί αυτή την τάση στην ομορφιά και εφαρμόζει την επιστήμη πίσω από τη συμπληρωματικότητα των χρωμάτων για να επαναφέρει τη ζωντάνια των βαμμένων μαλλιών.

Ποια είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο Touche Chromatique;

Το Touche Chromatique περιέχει άμεσες χρωστικές που χαρίζουν διάρκεια στο χρώμα, εξουδετερώνοντας τις ανεπιθύμητες αποχρώσεις. Αυτές οι χρωστικές επιλέχθηκαν επειδή δένουν με τα βαμμένα μαλλιά: χρησιμοποιούνται από κορυφαίους κομμωτές παγκοσμίως, καθώς αντιστοιχούν απόλυτα στην απόχρωση των μαλλιών και προστατεύουν την τρίχα.

Πόσες αποχρώσεις του Touche Chromatique υπάρχουν;

Υπάρχουν 4 αποχρώσεις:

 • Το ψυχρό ξανθό (μοβ σύνθεση) εξουδετερώνει τις ανεπιθύμητες κίτρινες αποχρώσεις, αναδεικνύοντας το ψυχρό ξανθό.
 • Το ψυχρό καστανό (πράσινη σύνθεση) εξουδετερώνει τις ανεπιθύμητες κόκκινες/πορτοκαλοκόκκινες αποχρώσεις, αναδεικνύοντας το ψυχρό καστανό.
 • Το χάλκινο αναδεικνύει τις χάλκινες αποχρώσεις, δίνοντας ζωντάνια στα χάλκινα μαλλιά.
 • Το κόκκινο αναζωογονεί τις κόκκινες αποχρώσεις, χαρίζοντας ζωντάνια στα κόκκινα μαλλιά.

Πώς να επιλέξω τη σωστή απόχρωση;

Αφού πραγματοποιηθεί λεπτομερής ανάλυση των αναγκών των μαλλιών σας σε ένα κομμωτήριο Kérastase, ο κομμωτής θα μπορέσει να σας συστήσει την κατάλληλη απόχρωση του Touche Chromatique και θα σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες χρήσης.

Πότε θα πρέπει να αρχίσω τη χρήση του Touche Chromatique;

Θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Touche Chromatique την τρίτη εβδομάδα μετά τη βαφή έως την τελευταία εβδομάδα του κύκλου βαφής.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ το Touche Chromatique;

Χάρη στη ισχυρή δράση των άμεσων χρωστικών, αρκεί μόνο μία εφαρμογή την εβδομάδα για ομοιόμορφο αποτέλεσμα, χωρίς να επιβαρύνετε την τρίχα. Κατά μέσο όρο, κάθε τρία λουσίματα.

Μπορώ να βάφω πιο αραιά τα μαλλιά μου αν χρησιμοποιώ το Touche Chromatique;

Το Touche Chromatique διορθώνει το χρώμα, ενώ χαρίζει λάμψη και ακτινοβολία στα μήκη και στις άκρες. Δεν αντικαθιστά τη βαφή, αλλά σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη ζωντάνια του χρώματος και την υπέροχη υφή των μαλλιών για περισσότερο καιρό ανάμεσα στις βαφές.

Πρέπει να κάνω αλλεργικό τεστ πριν χρησιμοποιήσω το Touche Chromatique;

Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε τεστ αλλεργίας. Το Touche Chromatique εφαρμόζεται σε βαμμένα μαλλιά. Επιπλέον, εφαρμόζεται μόνο στα μήκη και δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το δέρμα.

Ποια είναι η διαδικασία προετοιμασίας του Touche Chromatique;

Πρέπει να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία που παρέχονται (μπολ & σπάτουλα) για να προετοιμάσετε το Touche Chromatique.

 • Χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα για να πάρετε τη Masque Chromatique και γεμίστε το μπολ μέχρι τη δοσομετρική γραμμή (15mL/0.5 fl.oz).
 • Προσθέστε 10 δόσεις του Touche Chromatique μέσα στο μπολ μαζί με τη μάσκα
 • Αναμείξτε καλά για να πετύχετε ομοιόμορφη υφή
 • Εφαρμόστε στα μαλλιά αφού τα λούσετε και τα σκουπίσετε με μια πετσέτα (βλ. παρακάτω οδηγίες χρήσης)

Γιατί πρέπει να αναμειχθούν δύο προϊόντα;

Αυτό το μείγμα προσφέρει την απόλυτη συγκέντρωση άμεσων χρωστικών και την ασύγκριτη αποτελεσματικότητα της μάσκας Reflection, από άποψη διόρθωσης χρώματος και περιποίησης: χάρη στους παράγοντες που λειαίνουν, ξεμπερδεύουν και απαλύνουν την υφή των μαλλιών, εξασφαλίζεται απόλυτη προστασία της τρίχας.

Μπορώ να προετοιμάσω το μείγμα από πριν;

Το μείγμα του Touche Chromatique πρέπει να ετοιμαστεί την τελευταία στιγμή, λίγο πριν την εφαρμογή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των άμεσων χρωστικών και η επιθυμητή απόχρωση.

Μπορώ να αναμείξω το Touche Chromatique με άλλη μάσκα ή κρέμα;

Η ανάμειξη του Touche Chromatique με άλλη μάσκα ή κρέμα αντί για τις ενδεικνυόμενες δεν συνιστάται.
Το Fondant Chromatique μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Touche Chromatique. Όπως και με τη Masque Chromatique, πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ίδια εργαλεία, ενώ πρέπει να τηρείται ο χρόνος αναμονής (5 λεπτά) και η αναλογία του μείγματος. Λόγω της απόδοσης των άμεσων χρωστικών, χρειάζεται εφαρμογή με το Fondant μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Μπορώ να αναμείξω το Touche Chromatique απευθείας μέσα στο βαζάκι της μάσκας;

Το Touche Chromatique δεν θα πρέπει να αναμειγνύεται απευθείας μέσα στο βαζάκι της μάσκας, επειδή δεν θα τηρηθεί η αναλογία και δεν θα εξασφαλιστεί το σωστό αποτέλεσμα. Μέσα στο βαζάκι, το μείγμα μπορεί να υπερβεί τη συνιστώμενη ποσότητα του Touche Chromatique. Επιπλέον, οι άμεσες χρωστικές που χρησιμοποιούνται πρέπει να διατηρούνται σε ξεχωριστή συσκευασία για να προστατεύεται η σύνθεση και η απόδοσή τους.

Τι θα συμβεί αν προσθέσω υπερβολική ποσότητα του Touche Chromatique στη μάσκα;

Το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικά έντονο ή η εξουδετέρωση πολύ ισχυρή. Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να βάψετε τα χέρια σας. Η συνιστώμενη αναλογία έχει δοκιμαστεί για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διόρθωση χρώματος και περιποίηση, για υπέροχο φυσικό αποτέλεσμα.

Σε αντίθετη περίπτωση, τι θα συμβεί αν δεν προσθέσω αρκετό Touche Chromatique στη μάσκα;

Το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρκετά ορατό και η εξουδετέρωση θα είναι λιγότερο αποτελεσματική.

Πώς εφαρμόζεται το Touche Chromatique;

 • Κάντε 2 λουσίματα με το επιλεγμένο σαμπουάν Bain Reflection και σκουπίστε τα μαλλιά σας
 • Εφαρμόστε το μείγμα ομοιόμορφα στα μήκη και τις άκρες
 • Αφήστε να δράσει για 5 λεπτά
 • Δημιουργήστε αφρό και ξεβγάλτε καλά

Ποιος είναι ο χρόνος αναμονής;

Η τεχνολογία των άμεσων χρωστικών είναι πολύ συμπυκνωμένη και δραστική, επομένως 5 λεπτά αρκούν για να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα.

Τι θα συμβεί αν υπερβώ τον συνιστώμενο χρόνο αναμονής;

Αν αφήσετε το προϊόν για περισσότερη ώρα, μπορεί το χρώμα να είναι πολύ έντονο ή διαφορετικό από το κανονικό.

Βάφει τα χέρια το Touche Chromatique;

Το Touche Chromatique δεν αφήνει λεκέδες στα χέρια αν ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης. Η άδεια κυκλοφορίας του επιβεβαιώνει ότι τα γάντια δεν είναι υποχρεωτικά για τη χρήση του Touche Chromatique, στο σπίτι ή στο κομμωτήριο. Σε περίπτωση που εφαρμόσετε τις άμεσες χρωστικές απευθείας στα χέρια ή στο δέρμα, ξεβγάλτε αμέσως με νερό.

Τι θα συμβεί αν εφαρμόσω το Touche Chromatique σε στεγνά μαλλιά;

Το Touche Chromatique είναι πιο αποτελεσματικό και απορροφάται καλύτερα από βρεγμένα μαλλιά.  Η χρήση του σε στεγνά μαλλιά μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες και να αυξήσει την ποσότητα του προϊόντος που απαιτείται.

Τι θα συμβεί αν εφαρμόσω μόνο το Touche Chromatique χωρίς τη Masque Chromatique;

Το Touche Chromatique δεν πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς τη μάσκα. Εξαιτίας των άμεσων χρωστικών, το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικά έντονο. Η μάσκα θρέφει τα μαλλιά και χαρίζει λαμπερό χρώμα και πολλαπλή προστασία.

Η απόχρωση είναι πολύ έντονη, πώς μπορώ να την διορθώσω;

Οι άμεσες χρωστικές εξουδετερώνονται με το λούσιμο. Αν η απόχρωση είναι πολύ έντονη, θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα ουδέτερο σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά και να κάνετε μασάζ στα μήκη. Ξεβγάλτε και εφαρμόστε τη Masque Chromatique.

Μπορώ να εφαρμόσω το Touche Chromatique σε φυσικά μαλλιά;

Το Touche Chromatique σχεδιάστηκε για να διατηρεί και να αναζωογονεί το χρώμα των βαμμένων μαλλιών ή για να εξουδετερώνει κάποια απόχρωση. Το αποτέλεσμα στο φυσικό χρώμα θα είναι ανεπαίσθητο και δεν συνιστάται.

Θα αλλάξει το Touche Chromatique το τωρινό χρώμα των μαλλιών μου;

Το Touche Chromatique δεν αλλάζει το χρώμα των μαλλιών, αλλά αναζωογονεί το ξεθωριασμένο χρώμα και παρατείνει τη διάρκειά του ή/και εξουδετερώνει τις ανεπιθύμητες αποχρώσεις. Ακολουθήστε τις οδηγίες δοσολογίας και εφαρμογής για να πετύχετε άψογο αποτέλεσμα.

Μπορώ να εφαρμόσω το Touche Chromatique στις ρίζες;

Το Touche Chromatique δεν πρέπει να εφαρμόζεται στις ρίζες. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χτένα για να εφαρμόσετε το μείγμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ρίζες.

Θα αλλάξει το Touche Chromatique το αποτέλεσμα της επόμενης βαφής μου;

Το Touche Chromatique δεν αλλάζει το αποτέλεσμα της επόμενης βαφής σας. Σε κάποιες περιπτώσεις, η χρήση του Touche Chromatique μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των μαλλιών.